Traineeship voor studenten bij BijlesMatch – Carrièrestart 2017-03-23T19:45:14+00:00

Traineeship bij BijlesMatch – Carrièrestart

Carrièrestart is het eerste traineeship voor studenten in Nederland. Dit unieke programma is ontstaan uit de ervaring en idealen van Stichting VOOR, omdat persoonlijke ontwikkeling een plek verdient in je leven ook voordat je de arbeidsmarkt betreedt. Gedurende een halfjaar volg je diverse trainingen en workshops. Zo leer je jouw talenten, kwaliteiten en drijfveren beter kennen. Daarnaast verruim je je kennis van de arbeidsmarkt door diverse bedrijfsbezoeken. Je ontmoet CEO’s, managers, trainees, ondernemers, kunstenaars en meer uit allerlei sectoren. Dit traineeship doe je niet alleen, samen met een groep gemotiveerde studenten met uiteenlopende studieachtergronden vorm je een lichting.

Goed voorbereid aan je carrière beginnen. Dat wil natuurlijk iedere student. Maar in de praktijk blijkt dat vaak lastiger dan gedacht, want goed voorbereid zijn betekent veel meer dan het aftikken van een stage en een goed cijfer halen voor je tentamens. Je moet ook weten wie je bent, wat je goed kan en hoe je jouw talenten succesvol kan inzetten voor een organisatie en een baan die bij je passen. Met een goed beeld van je eigen kwaliteiten en interesses, kun je vanuit jouw kracht de arbeidsmarkt benaderen en met zelfvertrouwen starten aan een succesvolle carrière.

Door de steeds beperktere studietijd, het versoberen van de studiefinanciering, het gebrek aan begeleiding van de student naar de arbeidsmarkt door de onderwijsinstellingen én het ontbreken van zelfreflectie binnen het curriculum van bijna alle opleidingen, heeft de student van tegenwoordig niet de mogelijkheid om zich optimaal voor te bereiden op het werkende leven. Dit wordt onder andere bevestigd door het groeiend aantal hoogopgeleiden met keuzestress en werkgevers die in toenemende mate aangeven dat de theoretische scholing vaak niet voldoende is om succesvol te zijn in de dagelijkse praktijk. Dit is niet goed voor de starter, niet goed voor werkgevers en niet goed voor de samenleving als geheel.

Carrièrestart pakt de handschoen op en biedt met het eerste traineeship voor studenten een win-win-win-situatie voor de starter, de werkgever én de samenleving. Het traineeship geeft studenten beter inzicht in zichzelf en de arbeidsmarkt. Hierdoor starten zij meer bewust, meer zelfverzekerd en beter voorbereid aan hun carrière. Met als gevolg meer succes voor de starter en meer toegevoegde waarde voor de werkgever. Dit draagt bij aan wederzijds vertrouwen, een optimale relatie en duurzame groei.

Door de unieke samenwerking tussen BijlesMatch en Carrièrestart krijgen onze docenten voorrang in de selectie. Is dit traject iets voor jou? Schrijf een motivatiebrief en meld je hieronder aan!

Voor meer informatie mail naar info@bijlesmatch.nl

De ervaringen vanuit Carrièrestart

Als ‘zoekend’ student heeft Carrièrestart mij een veel beter beeld gegeven van wat ik na mijn studie wil gaan doen. Het was onwijs interessant, leerzaam en uitdagend programma met een leuke, steeds hechter wordende, groep.
Tjibbe Beckers, BijlesMatch
Door het diverse programma ben ik erachter gekomen welke kernwaarden ik belangrijk vind in een baan en hoe ik deze daarin kan vinden. Het heeft er voor gezorgd dat ik veel zelfverzekerder een sollicitatiegesprek in ga, aangezien ik ook veel kritischer kan zijn, omdat ik voor weet waar ik naar zoek.
William Pontsteen
Carrièrestart heeft mij geholpen bij het herkennen van mijn capaciteiten, interesses en talenten. door middel van workshops, bedrijfsbezoeken en persoonlijke gesprekken, geholpen om deze punten om te zetten in een stappenplan voor een bewuste carrièrestart.
Elmar Monfrooij, BijlesMatch
Ik heb het programma van Carrièrestart ervaren als een heel dynamisch programma, waarbij diverse interessante mogelijkheden worden aangereikt. Het programma heeft mij geholpen goede afwegingen m.b.t. carrièrestappen te maken. Een aanrader!
Daisy Driessen, BijlesMatch
Traineeship voor studenten

Meld je hier aan voor het traineeship:

[contact-form-7 id="20701" title="Aanmelding Carrièrestart"]